Compliance på indkøbsaftaler

Som en del af opfølgningen på ministeriernes anvendelse af forpligtende indkøbsaftaler beregnes ministeriernes compliance på aftalerne. 

Compliance beregnes som den andel af ministeriets indkøb indenfor en indkøbskategori, som foretages hos godkendte leverandører på de forpligtende indkøbsaftaler på området.

Statens myndigheder er kontraktligt forpligtet til at anvende aftalerne ved bestillinger, hvor aftalerne kan dække myndighedens konkrete behov. 

Det er imidlertid ikke alle indkøb hos andre leverandører, der strider imod indkøbscirkulæret, idet indkøbskategorierne og indkøbsaftalerne ikke nødvendigvis har samme afgrænsning. Ministerierne kan således have indkøbsbehov, der reelt ikke dækkes af indkøbsaftalen.

På den baggrund tager Statens Indkøbs opfølgning på anvendelsen af forpligtende indkøbsaftaler udgangspunkt i beregning af compliance, men yderligere oplysninger og opfølgning kan indgå i opfølgningen.

Ministerier, der rapporterer via SKS, kan løbende se beregninger af compliance for de aftalebelagte indkøbskategorier. 

Ministerier, som endnu ikke har adgang til SKS-rapportering, kan selv beregne compliance på baggrund af lister over leverandører og indkøbskategorier.

Se listen over leverandører nederst på denne side.