Folketinget og Nationalbanken

Folketinget og Nationalbanken er ikke forpligtede til at anvende de statslige indkøbsaftaler, men kan, ved at tilmelde sig aftalerne, berettiges til at anvende dem. For aftalerne i 8.-10. fase kræves tilmelding. For aftalerne i 11. fase kræves ikke tilmelding. Du kan se, hvilke faser de enkelte aftaler indgår i her (pdf). Hvilke indkøbsaftaler Folketinget og Nationalbanken kan handle på, er angivet under de enkelte indkøbsaftaler.
For at benytte de statslige indkøbsaftaler skal Folketinget og Nationalbanken have login til Statens Indkøbs hjemmeside, hvorved der gives adgang til kontraktmateriale og priser på aftalerne. Derudover skal Folketinget og Nationalbanken have login til tilslutningssiden Ethics, hvor Folketinget og Nationalbanken kan tilmelde sig de aftaler, pågældende institution ønsker at handle på. Slutteligt skal Folketinget og Nationalbanken have login til bestillingsapplikationen, såfremt pågældende institution skal bestille hotelophold i Danmark og trykkeriydelser.

Login til Statens Indkøbs hjemmeside ( www.statensindkob.dk )
For at få adgang til priser samt kontraktmateriale på de statslige indkøbsaftaler, skal du have login til Statens Indkøbs hjemmeside. Du kan anmode om login ved at sende en mail til statensindkob@modst.dk med

  • Navn og stilling
  • Mail (og evt. øvrige kontaktinformationer)
  • Navn på den institution du repræsenterer, og om denne er statslig, selvejende, kommunal, etc.

Derudover bedes du angive, at du specifikt ønsker login til statensindkob.dk. Bemærk, at anmodning om login til skal sendes fra din arbejdsmail og ikke din personlige mailadresse. Når du har modtaget loginoplysninger, kan du logge på Statens Indkøbs hjemmeside her.


Login til Ethics
Selvejende institutioner skal indsende en tilslutningsaftale via udbudssystemet Ethics, hvis de ønsker at tilmelde sig aftalerne i 8.-10. fase. Aftalerne i 11. fase kræver ikke tilmelding. Før du kan indsende en tilslutningsaftale, skal du være oprettet som bruger i Ethics. Du anmoder om login til Ethics her. Tryk ”Opret ny bruger” og følg proceduren. Der kan gå et par dage før du modtager en bekræftelse på, at din brugeranmodning er godkendt. Vær opmærksom på, at du ikke kan tilgå Ethics før du har modtaget en godkendelsesmail fra Ethics.

Når du har modtaget en godkendelsesmail fra Ethics, skal du udfylde og indsende en tilslutningsaftale på den/de aftale(r) du ønsker at tilmelde din institution. Tilmeldingsaftalerne finder du under menupunktet ”Tilmeldingsaftaler” i Ethics. Når du har udfyldt de(n) tilmeldingsaftale(r), du ønsker at tilmelde din institution, indsender du tilmeldingsaftalen under menupunktet ”Send tilmeldingsaftale” i Ethics. Du modtager en mail, så snart din(e) tilslutningsaftale(r) er godkendt. Bemærk, at dette kan tage op til 14 dage. Herefter kan din institution benytte aftalen/aftalerne efter behov.


Login til bestillingsapplikationen
Indkøb på Hotelaftalen og Trykkeriaftalen foregår primært via Moderniseringsstyrelsens bestillingsapplikation. Derfor fremgår priser på disse aftaler ikke på www.statensindkob.dk men udelukkende i bestillingsapplikationen. Du kan anmode om login til applikationen ved at sende en mail til statensindkob@modst.dk med

Indkøb på Hotelaftalen og Trykkeriaftalen foregår primært via Moderniseringsstyrelsens bestillingsapplikation. Derfor fremgår priser på disse aftaler ikke på men udelukkende i bestillingsapplikationen. Du kan anmode om login til applikationen ved at sende en mail til  med
  • Navn og stilling
  • Mail og telefonnummer (og evt. øvrige kontaktinformationer)
  • Navn, adresse og EAN nr. på den institution du repræsenterer

Derudover bedes du angive, at du specifikt ønsker login til bestillingsapplikationen. Bemærk, at anmodning om login til bestillingsapplikationen skal sendes fra din arbejdsmail og ikke din personlige mailadresse.


Når du har modtaget loginoplysninger, kan du tilgå bestillingsapplikationen via følgende links:
Bestilling af hotelophold i Danmark
Bestilling af trykkeriydelser