Anne Nygaard Tanner

Anne Nygaard Tanner

Specialkonsulent

Anne har en baggrund fra universitetsverden som forsker og underviser. Anne har arbejdet med grøn omstilling i over 15 år, bl.a. med cirkulær økonomi, bioøkonomi og grøn vækst inden for fødevare-, energi- og transportsektoren.

Det har givet Anne et indgående kendskab til forudsætningerne for skabelsen af markeder for grønne og bæredygtige produkter og samspillet mellem producenter, leverandører, kunder og myndigheder.

I Rådgivningsenheden arbejder Anne med at implementere chartret for grønne indkøb, så vi sikrer en effektiv grøn omstilling i de statslige indkøb, ligesom hun har fokus på, at vi indarbejder de grønne initiativer i vores kompetenceudviklingsprogram, herunder i vores to forløb Indkøb i staten i praksis og Udbud i staten i praksis.

I Rådgivningsenheden har jeg mulighed for at omsætte min brede viden om grønne markeder og incitamentsstrukturer i konkrete initiativer, der kan gøre statens indkøb og udbud endnu mere grønne. Der eksisterer så mange muligheder for at gøre en lille forskel og jeg tror på, at statens indkøb er et af de steder, hvor selv små forandringer kan gøre en kæmpe forskel for den grønne omstilling.