Det siger brugerne om os

Mand peger på en computerskærm og forklarer, mens to andre kigger på.

Vi rådgiver om alle facetter af indkøb og udbud i staten. Rådgiverne har praktisk erfaring med at gennemføre offentlige udbud, og har derfor også indsigt i de forhold, der kendetegner netop din situation. Nedenfor kan du læse mere om de ydelser, vi tager betaling for, og hvad en række brugere har fået ud af vores kvalitetssikring og sparring.

Rådgivningsenheden kan bistå statslige myndigheder med udbudsjuridisk rådgivning under alle dele af en udbudsproces. Vi kan kvalitetssikre dit udbudsmateriale, yde rådgivning eller sågar stå for projektledelsen gennem hele udbudsprocessen. Denne type ydelser leverer vi mod særskilt betaling.

For at sikre at dit indkøb sker på den mest hensigtsmæssige måde, kan du med fordel inddrage Rådgivningsenheden allerede i den indledende planlægning af din opgave. Afhængigt af dit behov kan Rådgivningsenheden styre hele udbudsprocessen, eller vi kan gøre dette i samarbejde med dig – med fokus på kompetenceudvikling.

Laura Kjær, fuldmægtig, Energistyrelsen:

"Jeg kontaktede Rådgivningsenheden for at få hjælp til tilbudsindhentning på konsulentbistand på 300.000 kr. På Rådgivningsenhedens hjemmeside havde jeg hentet skabelonen til tilbudsindhentningen, og to rådgivere kvalitetssikrede det, jeg havde skrevet. Rådgiverne var hurtige til at give tilbagemeldinger på en måde, så jeg kunne forstå, hvorfor der skulle ændres i teksten. Det foregik gnidningsløst og smertefrit."

Rådgiverne var hurtige til at give tilbagemeldinger på en måde, så jeg kunne forstå.

Du er velkommen til indledningsvist at tage en uforpligtende snak eller et møde med os, hvor vi kan drøfte, hvordan vi bistår dig bedst muligt. Herefter udarbejder vi et tilbud med en oversigt over de aktiviteter, som skal gennemføres i forbindelse med udbuddet. I oversigten vil du kunne se det estimerede tids- og ressourceforbrug, samt frister for gennemførelsen af hver opgave. På den baggrund kan du selv afgøre hvilke opgaver, vi skal håndtere for dig.

Vi styrker statens egne udbudskompetencer

Rådgivningsenhedens mål er at styrke de juridiske kompetencer og opbygge specialiseret viden i staten. Vi har samlet en masse viden om udbud i staten på ét sted. Den viden skal vi bruge til at lave enkle og effektive processer, når staten køber ind. Det er til gavn for både ordre- og tilbudsgivere.

Søren Sandorff, specialkonsulent, Energistyrelsen:

"Vi havde en række spørgsmål i forbindelse med et udbud af en rammeaftale på ca. 35 mio. kr., som skulle være på plads inden udgangen af 2019, og så ville vi gerne have kvalitetssikret udbudsmaterialet. Selvom du er jurist, så kræver det specialiseret viden om udbudsreglerne, når en opgave med denne kompleksitet skal udbydes. Hvis vi skulle løfte opgaven alene, ville det kræve, at vi brugte mange ressourcer og kostbar tid på at sætte os ind i for eksempel evalueringsmodeller og domme på området. Det behøvede vi ikke at spilde tid på."

Rådgivningen er løsningsorienteret, da vi kan kombinere stærke juridiske kompetencer med en praktisk og kommerciel tilgang til gennemførelse af udbud.

Vi er kort sagt et samlet team af rådgivere, der kan hjælpe dig med at overholde udbudsreglerne, få den bedste kvalitet til prisen og fremme en sund konkurrence på markedet. Det reducerer ikke bare statens udgifter til eksterne konsulenter, men styrker og udvikler også medarbejdernes kompetencer.

Det gik lynhurtigt og var meget professionelt håndteret.

Malik Christian Reimer Larsen, fuldmægtig, Styrelsen for International Rekruttering og Integration:

"Vi stod i en situation, hvor vi skulle have udfærdiget en kontrakt med en udenlandsk forsker. To landes juridiske systemer var inde over, og det skulle gå stærkt. Jeg ringede til Rådgivningsenheden og fik en rådgiver på opgaven. Han gennemgik udkastet til kontrakten om formiddagen, og det hele var på plads, så vi havde en færdig kontakt i løbet af samme dag. Det gik lynhurtigt og var meget professionelt håndteret. Kvalitetssikringen og måden, rådgivning blev gennemført på, gjorde, at vi nu ved, hvordan vi går effektivt og smidigt til værks, når vi står med lignende kontrakter."

Kontakt os gerne på 30 35 28 18, hvis du vil høre mere om, hvordan vi bistår dig bedst muligt.