Gør som Allan - få en udbudsmentor

17-12-2019
Netværk

Allan Gade fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet var heldig i 2019. Som en af de første i staten kom han med i Rådgivningsenhedens mentorordning. Læs her om Allans erfaringer med at have en udbudsmentor.

I løbet af 2019 har Allan haft en udbudsmentor fra Miljø- og Fødevareministeriet. Det er blevet til en del gode samtaler om udfordringerne ved at være ny embedsmand og udbudskonsulent i staten.

Vi har mødtes til nogle rigtigt gode walk and talks, hvor vi har vendt stort og småt, som jeg har arbejdet med. Jeg har været ansat i et år som fuldmægtig i STUK og kommer fra en helt anden verden, så det været en gave at have en person, der har en lang erfaring med at arbejde i staten og som kan udbud til fingerspidserne.

Vi har kunnet tale om alt det, der ligger i krydsfeltet mellem at være embedsmand og udbudskonsulent. Jeg vil klart anbefale andre nyansatte udbudskonsulenter at få en mentor fra Rådgivningsenheden.

Fra musikbranchen til udbud

Allans vej ind i udbudsverdenen er lidt utraditionel. Han har i mange år været professionel musiker og turneret rundt i landet med forskellige bands. Men efter 25 år i musikbranchen skulle piben have en anden lyd, og så gik han i gang med at læse statskundskab på Københavns Universitet. Jobbet som fuldmægtig i STUK er hans første efter studiet.

Vi har vendt de store spørgsmål som, hvor jeg vil hen med mit arbejdsliv, og hvordan jeg kan se på mine opgaver på en anden og mere helhedsorienteret måde. Det ville jeg ikke umiddelbart selv tænke på. For det kan være svært at få løftet blikket fra de daglige opgaver i hverdagen. Men vores samtaler har nu også handlet om helt konkrete ting. Fx har vi mange miniudbud på rammeaftaler kørende i STUK, og her har det virkelig været godt at få vendt, hvordan jeg kan gribe samarbejdet med leverandørerne an - og hvad jeg kan gøre for at udvikle det.

Du kan også få en mentor – eller blive mentor

Mentornetværket er for statsansatte, der arbejder med indkøb og udbud, og skal være med til at sikre videndeling på tværs i staten ved at bringe eksisterende kompetencer i spil. Mentorerne arbejder i det daglige med indkøb og udbud i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Statens Indkøb eller andre statslige institutioner. Tilbuddet er rettet mod ansatte i staten, der er forholdsvis nye på udbudsområdet - fx med en ansættelse inden for udbudsområdet på under et år.

Rådgivningsenheden forsøger at matche mentor og mentee ud fra hvilke indkøb eller udbud, som menteen sidder med. Eksempelvis arbejder Allan blandt andet med rammeaftaler inden for forsknings- og konsulentområdet, så han blev derfor sat sammen med en mentor, som også arbejdede med denne type indkøb.

Læs mere om mentorordningen

 

Har du lyst til at få en mentor eller selv blive mentor, så kontakt os i Rådgivningsenheden.