Nye kompetenceudviklingsforløb til både indkøbere og udbudsjurister

25-02-2021
Viden Kompetenceudvikling

Som en del af regeringens strategi for grønne offentlige indkøb får statens mange indkøbere og udbudskonsulenter senere på året tilbudt to nye kompetenceudviklingsforløb. Målet er at styrke de generelle indkøbskompetencer med ekstra fokus på indkøb, der kan understøtte den grønne omstilling.

""

Det er Rådgivningsenheden – Statens indkøb som skal stå for udviklingen af forløbene, og Maria Haugaard fortæller:

Vi oplever, at der er stor efterspørgsel i de statslige institutioner efter både generelle kompetenceudviklingsforløb og specialistkurser, der kan opkvalificere både indkøberne og udbudskonsulenterne, ikke mindst på det grønne område. Derfor vil vi til efteråret udbyde to omfattende grundforløb, der vil styrke kompetencerne inden for fx udbudsregler og kontraktstyring, hvilket er forudsætningen for flere grønne indkøb. Læringsforløbene bliver suppleret med specialistkurser og netværk, der går i dybden med specifikke indkøbs- og udbudsdiscipliner, blandt andet når det gælder brugen af miljømærker og erfaringer med miljø- og CSR-krav.

Du kan læse mere om uddannelsesforløbene på Økonomistyrelsens hjemmeside

Du kan læse mere om "Grønne indkøb for en grøn fremtid - Strategi for grønne offentlige indkøb" på Økonomistyrelsens hjemmeside