Udbud i staten i praksis er i fuld gang: Charlotte deler sine erfaringer

17-11-2023
Kompetenceudvikling

Rådgivningsenheden har sat Charlotte Debess fra Banedanmark i stævne for at høre om hendes oplevelse på Rådgivningsenhedens kompetenceudviklingsforløb Udbud i staten i praksis.

Foto af undervisning

Vil du også skærpe dine kompetencer inden for statslige indkøb og udbud og lære at indarbejde grønne initiativer? Efterårets forløb af Udbud i staten i praksis løber af stablen lige nu. I denne artikel giver vi dig svaret på, hvordan kurset har hjulpet Charlotte, og hvordan det kan hjælpe dig. Vi åbner snart for tilmelding på forårets forløb!

Lær mere om Udbud i staten i praksis

Udbud i staten i praksis giver et solidt fundament

Udbud i staten i praksis er et uddannelsesforløb skræddersyet til ansatte i staten, uanset om du er nyuddannet, nyansat eller en erfaren udbudskonsulent eller udbudsjurist. Forløbet fokuserer på at styrke dine kompetencer inden for EU-udbud, kontrakter og indkøb og er designet til at holde dig ajour med den nyeste viden på området.

Charlotte fortæller: ”Kurset har i høj grad givet mig et rigtigt godt og bredt fundament for de lovmæssige rammer for udbud, de forskellige udbudsprocedurer og det vigtige forberedende arbejde inden udbud. I relation til mit arbejde har det været et super udbytterigt forløb, hvor vi har fået grundig undervisning i udbudsstrategi, markedsdialog, forhandling med leverandører, foruden at diskutere, hvilke metoder vi kan tage i brug for at sikre grøn omstilling af vores indkøb.”

Kurset giver grøn viden

Udover at dække det fundamentale om udbud, sætter kurset også fokus på grøn omstilling og bæredygtige anskaffelser. Udbud i staten i praksis hjælper med at give dig de nødvendige værktøjer og den rette viden til at fremme grønne initiativer i dit arbejde. Charlotte arbejder blandt andet med implementeringen af Charter for godt og grønt indkøb

”I relation til mit arbejde har det været et super godt forløb, hvor vi på holdet også har fået grundig undervisning i hvilke metoder, man kan tage i brug for at sikre grøn omstilling af vores indkøb. Jeg har fået en meget bred og brugbar viden, der gør det muligt for mig at planlægge og tilrettelægge strategiske initiativer bedre, idet den viden jeg fik på kursusforløbet, har givet mig overblik og rigtig god forståelse af offentlige udbud, og de muligheder og rammer vi har for vores indkøb," siger Charlotte.

Lær mere om, hvad Charter for godt og grønt indkøb betyder for dig

Skab stærke forbindelser med kollegaer i staten

Når Charlotte bliver spurgt til, hvilke aspekter af kurset hun vil fremhæve, hvis hun skulle fortælle om kurset til andre interesserede, svarer hun:

”Kursusforløbet var virkelig godt, det gav mig et solidt grundlag og viden om indkøb og udbud, og det levede fuldt ud op til mine forventninger, og mere til. Der blev fra undervisernes side lagt stor vægt på, at holdet som helhed blev rystet godt sammen, og i øvrigt havde det rart socialt, og følte sig tilpas i gode rammer med rigtig god forplejning og stemning. Det var nemlig en super oplevelse at være på kursusforløbet, og her efter kursusforløbet, er jeg glad for at være i netværket med andre deltagere fra holdet, hvor vi kan give viden til hinanden, hente inspiration og lære af, hvordan andre i staten gør tingene.”

Når uddannelsesforløbet slutter, faciliterer Rådgivningsenheden et netværk for alle deltagerne, der forsætter efter forløbets afslutning. Netværket giver mulighed for videndeling og inspiration på tværs af staten. Hvis du også ønsker at styrke dine kompetencer inden for udbud, få en værdifuld oplevelse og møde ligesindede kollegaer fra hele staten, så skynd dig at sikre dig en plads på næste forløb af Udbud i staten i praksis.

Lær mere om Rådgivningsenhedens kompetenceudviklingsforløb

Lær mere om Rådgivningsenhedens netværk