Bliv en frontløber inden for grønne offentlige indkøb med Rådgivningsenhedens kompetenceudviklingsforløb

12-09-2023
Kompetenceudvikling

Vi har opdateret indholdet på vores kurser, så de er blevet endnu grønnere.

Oversigt over moduler på kurserne. Oversigten fremgår også, hvis du læser videre om de to kurser via links i brødteksten.

Måske synes du, det kan være svært at se, hvad du præcist får med dig hjem, hvis du deltager i Rådgivningsenhedens kompetenceudviklingsforløb. Derfor vil vi gerne bryde det ned i overskuelige lektioner for dig, så du ved, hvilke nye kompetencer du får i rygsækken – og hvordan du på Indkøb i staten i praksis og Udbud i staten i praksis lærer at foretage grønne og bæredygtige indkøb.

Indkøb i staten i praksis

På Indkøb i staten i praksis kommer du igennem lektioner som ”Rammerne for grønne indkøb” og ”Metoder og værktøjer til grønne indkøb”. Her lærer du, hvordan du kan integrere miljømærker, standarder og totalomkostninger i din indkøbsproces, og dermed gøre dine indkøb mere bæredygtige. Samtidig får du konkret viden om, hvordan du kan foretage grønnere indkøb på eksisterende aftaler under Statens Indkøbsprogram og SKI.

Læs mere om Indkøb i staten i praksis

Udbud i staten i praksis

På Udbud i staten i praksis arbejder du konkret med bæredygtighed i udbud i undervisningen – hvad ligger der i begrebet, og hvilke aspekter af bæredygtighed er særligt relevante i forbindelse med indkøb i den offentlige sektor? Endelig vil du få nogle konkrete værktøjer til at arbejde med bæredygtighed, herunder hvordan du kan stille grønne krav og arbejde med bæredygtighed i evalueringen. Derudover lærer du også, hvad du efterfølgende skal være opmærksom på i forbindelse med leverancen.

Charlotte Debess fra Banedanmark, der har deltaget på Udbud i staten i praksis, fortæller:

”Kurset har i høj grad givet mig et rigtigt godt og bredt fundament […]. Jeg har arbejdet meget med Charter for godt og grønt indkøb, [derfor har det] været et super udbytterigt forløb, hvor vi på holdet også har fået grundig undervisning i udbudsstrategi, markedsdialog og forhandling med leverandører, foruden at diskutere, hvilke metoder, man kan tage i brug for at sikre grøn omstilling af vores indkøb.”

Læs mere om Udbud i staten i praksis

Støtte fra Den Statslige Kompetencefond

Er du opmærksom på, at Den Statslige Kompetencefond snart åbner for ansøgninger igen? Her kan du søge støtte til at dække kursusgebyret for Rådgivningsenhedens kompetenceudviklingsforløb, hvis du er omfattet af en statslig overenskomst. Husk, at din ansøgning skal være ledergodkendt, inden du sender den afsted  

Akademiker-fondspuljen er åben for ansøgninger fra tirsdag den 3. oktober til og med mandag den 9. oktober. Du kan altså sagtens nå at få din ansøgning afsted inden efterårets sidste forløb af Indkøb i staten i praksis og Udbud i staten i praksis starter. Første modul på uddannelserne finder sted henholdsvis den 14. november og den 15.-16. november.

HK Stat-fondspuljen åbner ligeledes for ansøgninger tirsdag d. 3. oktober. Puljen lukker, når der ikke er flere midler i puljen.

Læs mere om, hvordan du søger